14.09.2009 20:21

Klienti o.s. Fokus ze střediska v Kolíně poprvé prodávali své výrobky

 

První sobota v měsíci září pro nás byla zkouškou odvahy. I tak by se daly nazvat pocity klientů o.s. Fokus ze střediska sociální rehabilitace v Kolíně. Pořádali jsme totiž první prodejní výstavu našich výrobků. Tato akce se uskutečnila v Ovčárech za podpory o.s. Šela Kolín, Českého červeného kříže a sociální komise OÚ Ovčáry.  Ve jmenované obci se  konalo posvícení a tak se naskytla dobrá příležitost představit naši práci.

V místní „Hasičárně“ jsme instalovali naše výrobky již v pátek a v sobotu ráno jsme ještě doladili poslední detaily. Krátce před desátou hodinou jsme  přivítali první hosty. Moc nás potěšili svými pochvalnými komentáři  a také zakoupením výrobků.                     A cože jsme to vlastně nabízeli? V první řadě to byly svíčky, věnečky, háčkované obaly na mobil, sáčky s bylinkami, ručně zdobené sklenice a přívěsky. Uprostřed prodejní plochy se krásně vyjímaly kytice sušených květů a malí dráčci z kartonu, ozdobení přírodní dekorací. Vážně by jeden nevěřil co všechno je možné vyrobit  ze sušených plodů, listů a květin.

Navštívili nás jak zástupci obce Ovčáry, tak i místostarosta Kolína Mgr. Roman Pekárek. Rádi jsme také uvítali vedoucí odboru sociálních služeb paní Ludmilu Navrátilovou s manželem MUDr. Václavem Navrátilem. Výstava trvala do pozdního odpoledne a návštěvníci si tak mohli vše v klidu prohlédnout a případně i zakoupit nějakou drobnost pro radost.

Byl to příjemný zážitek vidět, že výrobky klientů našeho střediska  si  dokáží najít své místo na slunci a  naše práce není zbytečná. Lidé s duševním onemocněním moc šancí najít zaměstnání nemají a tak jsme rádi, že alespoň tímto způsobem jim můžeme  pomoci. Ve čtvrtek 17.9.2009 se chystáme na 1. staročeský řemeslný trh v Kolíně, doufáme, že i zde najdeme  podporu a naše výrobky se budou líbit.

 

Za o.s.Šela a středisko Fokus Kolín – Monika Petrásková

 

Obrázky z výstavy si můžete prohlédnout ve fotografii.

 

—————

Zpět


Kontakt

Eva Tichá

Adresa o.s. Šela: Kolínská 55 Ovčáry 280 02 tel.: 321722180 723858018 e-mail : sela@o2active.cz www.sela.webnode.cz (dříve www.sela.wz.cz ) Bankovní spojení : ČSOB č.ú. 197183989/0300

321 722 180
723 858 018